These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Sv. Martinska guska sa crvenim kupusem

Teškoča Vrijeme pripreme
1minuta
Vrijeme za kuhanje Ukupno vrijeme Posluživanje jela
3sata 0minuta 3sata 1minuta
Nutritions
0 Kalorije 0.0g Šeceri 0.0g Masnoča 0.0g Proteini

Priprema

Očistite gusku i odaberite njezine iznutrice i oprati je. U zglobovima morate odrezati krila, vrat i višak mosnoće.Slani sve dobro i dodaj kim (unutra guske isto). Očistite kapulu i izrezati na komade. Jabuka isto očistite i očistite od kore i sjemena. Tri jabuke izezati na srednje komade kao kapulu. Promješajte jabuka, kapuli i peršin i stavite u gusku. Što ostane stavi oko guske i na nadjev stavite ostatke (krila, organa, vrata). Pokrijte gusku folijom ili poklopcem od pečenje i pećite dva sata na 180-200° C. Kad sa guska peče, lagano proboli gusku nekoliko rupama od vilice. Nakon dva sata izvadite foliju ili poklopac i završite pečenje.
U međuvremenu, kad je guska u pećnici, narezajte kupus i dodajte četvrte jabuko. Ulijte vino i malo vode. Stavi sol i kim. Kad je kupus mekan stavi sol i kim za okus. Kao privitak može bit knedle.


Dodaj na Pinterest
sikorova.dorota

2009-11-09, Recept posjećen: 13712x


Dodaj kritiku
Dodaj komentar

Facebook komentari